Menu

Samen tijd nemen voor een menselijk afscheid


Wij zorgen voor u

Een confrontatie met de dood van een geliefde. Verder moeten leven na het afscheid van een dierbare. Pijn en verdriet overschaduwt vaak alles. Daarom is het goed op iemand te kunnen rekenen die u steunt, troost en bijstaat. Van zodra u contact met ons heeft opgenomen helpen wij u stap voor stap door het rouwproces en het afscheid nemen.

Wij begeleiden u

We overhandigen de officiële documenten (identiteitskaart, rijbewijs, trouwboekje) aan de stads- of gemeentediensten en volgen de volledige administratieve verplichtingen op. We kleuren samen met u de plechtigheid in, en maken die zo persoonlijk als u wil. We organiseren de eventuele rouwmaaltijd. Dit steeds volledig volgens uw wensen. Ook voor het plaatsen van een zerk of het uitstallen van de urne kan u op ons beroep doen.

De laatste rustplaats


De keuze tussen begrafenis en crematie is vaak moeilijk voor de nabestaanden.

De Wending verzorgt advies over de verschillende mogelijkheden en houdt steeds rekening met de wens van de overledene of de nabestaanden.

Ook voor de keuze tussen kerk, crematorium of andere uitvaartmogelijkheden kan u op onze ervaring rekenen.

Verzorging en groet


Wij staan u bij om het stoffelijk overschot van uw dierbare overledene te laten groeten door familieleden, vrienden en kennissen. U kan kiezen voor een groetgelegenheid in een mortuarium waarvan wij de bezoekruimte personaliseren met foto’s, persoonlijke herinneringen en een rouwregister. Indien u dat wenst kan de afscheidsgroet bij u thuis.

De Wending zorgt voor een serene, eerbiedige en respectvolle opbaring van de overledene.

Rouwbrief en -bericht


Een rouwbrief en rouwbericht typeren de geliefde die we verloren. Bij De Wending kan u kiezen uit verschillende thema’s en invalshoeken. Inclusief keuze van lettertype, formaat of tekst. Alles kan: van stil sober tot uitbundig extravagant. Uiteraard kan u zelf foto’s, teksten en ideeën aanleveren voor de rouwberichtgeving.

Een dienst uit het hart


De Wending gaat voluit voor persoonlijke afscheidsdiensten waarbij de naasten en zelfs vrienden betrokken worden. Om de dood een plaats te kunnen geven, danken wij in de eerste plaats het leven van wie is heengegaan.

We grasduinen samen met de nabestaanden door herinneringen en bundelen die in een PowerPointpresentatie die tijdens de ceremonie een prominente plaats krijgt. Begrip voor de eigen inbreng van nabestaanden is hierbij belangrijk en essentieel.

Muziek doet leven


Muziek biedt hoop, steun en troost. Zeker tijdens een afscheidsplechtigheid.

U kan steeds zelf kiezen welke muziek tijdens de dienst te horen is. Muziek die de overledene typeerde, die hij of zij graag hoorde of waar een speciale band mee was.

Wij geven graag enkele suggesties of helpen in uw zoektocht naar de juiste muziek als begeleiding op uw uitvaartdienst.

Samen eren en gedenken


Gevoelens ventileren, anekdotes uitwisselen, verhalen delen … Vaak is het heel belangrijk dat rouwenden steun vinden bij elkaar. En troost geven aan elkaar. Daarvoor is een koffietafel, rouwmaaltijd of herdenkingsreceptie uitermate geschikt. U bent volledig vrij waar, wanneer en hoe u die wil organiseren.

De Wending zorgt ervoor dat alles tot in de kleinste details geregeld is.

U staat er nooit alleen voor


Indien u dat wenst, blijft De Wending ook na de begrafenis of crematie zorg dragen voor de herinnering aan uw geliefde. Onderhoud of eventuele herstellingen aan de zerk, gedenktekens of urne nemen wij graag op ons.

Ruitersdreef 1 – 9090 Melle • 09 292 73 92info@dewending.be
BE 0635.822.231 • voorwaardenprivacy policycookie policy